PROGRAMMA IJSSELTHEATER FAMILIEDAG BEKEND

Nog een paar weken en dan kan iedereen, van klein tot groot, genieten van muziek en theater op de IJsseltheaterfamiliedag!

Wat kun je verwachten? Een vrolijke dag op de locatie van het Infocentrum Den Nul, voor jong en oud, de toegang is vrij. Met verhalen en voorstellingen voor jonge kinderen, de voorstellingen duren zo’n 30 tot 40 minuten. Tussen de voorstellingen door hoef je je niet te vervelen: dan kun je meedoen met theatersport, je laten schminken of lekker aan de slag aan de knutseltafel. We zien je graag op zondag 26 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Dit zijn de voorstellingen:

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)

Meneer Monster, om 10.30 en 14.00 uur

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren. Een fysieke, bijna woordeloze voorstelling gebaseerd op het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

Tot op de bodem (6+)

door Garage TDI / Sijmen de Jong, om 11.30 en 14.30 uur, maximaal 30 personen

Interactieve voorstelling over wonderbaarlijke ontdekkingen in de natuur. Wat weegt meer: de grootste schimmel op aarde of een olifant? Wist je dat regenwormen met hun huid ademen en goede afvalverwerkers zijn? En hoe kan het dat bomen ondergronds met elkaar kunnen praten? Tot op de bodem is een speelse, interactieve theatervoorstelling over het belang van het bodemleven voor ál het leven. De voorstelling nodigt uit om verder te kijken dan de oppervlakte en tot op de bodem uit te zoeken wat voor schatten de natuur herbergt.

Prinses Trouw-me-niet, een sprookjestocht (4+)

door Stan de Verhalenman, om 12.00 en 13.30 uur, maximaal 30 personen

Vertel- en wandelvoorstelling, kinderen lopen samen met hun ouders of grootouders door de groene omgeving van bezoekerscentrum Den Nul. Zwolse Meesterverteller Stan neemt je mee op sprookjestocht: hij vertelt het grappige en spannende verhaal van Prinses Trouw-me-niet. Sprookjes en prinsessen, dat gaat altijd over “Wil je met me trouwen?”. Maar deze prinses wil niet trouwen. Ze wil verstoppertje spelen en hutten bouwen en niet alleen maar mooi zijn voor een suffe prins. Maar ja, hoe hou je die prinsen buiten de deur? Dan krijgt ze een idee, dat moet gaan werken!

Wil je weten of het werkt? Kom dan naar de sprookjestocht Prinses Trouw-me-niet.

De wolf is terug (8+)

door Harro van Lien,  om 12.30 en 15.00 uur

Een spannende en komische vertelvoorstelling over een actueel thema. Nergens ter wereld zijn de bossen zo keurig op orde als in ons land. Overal staan prullenbakken, routewijzers en uitlegbordjes met bezoektijden. In de voorstelling ‘De wolf is terug’ neemt Harro van Lien het publiek mee naar een bos vol keurige dieren. Plotseling verschijnt daar, rechtstreeks vanuit de bossen van Polen, een verdwaalde, onbeschaafde en hongerige wolf. De wolf is terug gaat over wankele overtuigingen, de dood, het leven en een vraatzuchtige wolf die best voor rede vatbaar is.

Dit vind je misschien ook leuk...