De Stichting

CULTURELE WENS

Stichting Theater langs de IJssel houdt zich bezig met het organiseren van culturele activiteiten in het IJsselgebied tussen Deventer en Zwolle. Het gaat hierbij om bijzondere culturele activiteiten die een link hebben met theater, muziek, film, beeldende kunst en literatuur. Ze zijn gericht op een brede doelgroep en vinden meestal plaats op bijzondere locaties op het platteland om de leefbaarheid daar te stimuleren. 

De gemeenten Olst-Wijhe, Epe en Heerde dragen Stichting Theater Langs de IJssel een warm hart toe en ondersteunen de stichting waar nodig. Het IJsselgebied is met haar Sallandse en Veluwse gemoedelijkheid, vele kastelen, havezaten en natuurlijk de IJssel een prachtig wandel- en fietsgebied. In de gemeenten staat cultuur hoog in het vaandel. In deze omgeving vind je musea, waaronder museum de Fundatie locatie kasteel ‘t Nijenhuis, verschillende kunstenaars met hun galerieën, theaters en filmhuizen. 

ACTIVITEITEN

De belangrijkste activiteiten van de stichting zijn de IJsseltheaterfietstocht en de IJsseltheaterfamiliedag. De evenementen zijn kwalitatief van een goed niveau. Bij deze twee dagen in het laatste weekeinde in mei werken we bijna uitsluitend met professionele artiesten uit binnen en buitenland. Altijd verzorgd en voorzien van extra mogelijkheden zoals eten & drinken, overnachten etc.