De Stichting

CULTURELE WENS

Stichting Theater langs de IJssel houdt zich bezig met het organiseren van culturele actviteiten in het IJsselgebied tussen Deventer en Zwolle. Het gaat hierbij om bijzondere culturele actviteiten die een link hebben met theater, muziek, film, beeldende kunst en literatuur. Ze zijn gericht op een brede doelgroep en vinden meestal plaats op bijzondere locaties op het platteland om de leefaarheid daar te stimuleren. 

De gemeenten Olst-Wijhe, Epe en Heerde dragen Stichting Theater Langs de IJssel een warm hart toe en ondersteunen de stichting waar nodig. Het IJsselgebied is met haar Sallandse en Veluwse gemoedelijkheid, vele kastelen -havezaten – en natuurlijk de IJssel een prachtig wandel- en fietsgebied. In de gemeenten staat cultuur hoog in het vaandel, het hele jaar kun je terecht in Musea w.o. Museum de Fundatie locatie Kasteel ‘t Nijenhuis, bij de vele kunstenaars met hun galerieën, de theaters en de filmhuizen. 

ACTIVITEITEN

De belangrijkste activiteiten van de stichting zijn de IJsseltheaterfietstocht (jaarlijks in het laatste weekend van mei) en het Anton Pieck Winterfestijn (1e zaterdag na Sinterklaas). De evenementen zijn kwalitatief van een goed niveau. Bij de IJsseltheaterfietstocht werken we bijna uitsluitend met professionele artiesten uit binnen en buitenland. Altijd verzorgd en voorzien van extra mogelijkheden zoals eten & drinken, overnachten etc.