LIEDJESPROGRAM­MA ‘GEEN DAG ZONDER DE IJSSEL’ 6 OKTOBER IN HOLSTOHUS

LIEDJESPROGRAM­MA ‘GEEN DAG ZONDER DE IJSSEL’ 6 OKTOBER IN HOLSTOHUS

Vrijdag 6 oktober kunt u, alsnog of nog een keer, komen luisteren naar ‘Geen dag zonder de IJssel’; een vertelvoorstelling dat door de deelnemers van de IJsseltheaterfietstocht 2023 werd bejubeld.

‘Geen dag zonder de IJssel’ is de titel van een programma met liedjes en verhalen over de rivier waaraan provincie Overijssel haar naam heeft te danken. IJsselkenner Wim Eikelboom en zanger Ernst van der Sloot wisselen elkaar af met vertellingen en speciaal geschreven liedjes over de IJssel. Dit doen ze onder begeleiding van bassist Joke Huisman.

Het programma sluit aan op het boek met dezelfde titel, waarin Wim Eikelboom voor elke dag van het jaar een IJssel-ervaring geeft. Met verhalen over mensen voor wie de rivier van grote betekenis is; over ijs en hoog water, over fameuze wolkenluchten, over de natuur langs de oevers, over boeren en andere bewoners van de IJsselvallei.

Het programma was onderdeel van de programmering van de IJsseltheaterfietstocht 2023 en werd door de deelnemers enorm geprezen. Omdat de vrijwilligers van de fietstocht die dag zelf de voorstelling niet hebben kunnen ervaren, heeft de organisatie van de IJsseltheaterfietstocht de voorstelling nog een keer naar Olst gehaald; als blijk van dank voor alle vrijwilligers en alle donateurs.

Uiteraard is de vertelvoorstelling ook door andere geïnteresseerden te bezoeken:
vrijdag 6 oktober, 20:00 uur, Holstohus (Jan Schamhartstraat 5, Olst).
Kaarten worden ter plekke aan de kassa verkocht.

Draagt u de IJsseltheater Fietstocht ook een warm hart toe? Heeft u waardering voor onze evenementen en wilt u graag bijdragen aan het behoud ervan? Wordt dan donateur door lid te worden van onze Club van 100! Als lid wordt u op de hoogte gehouden van en krijgt u korting op de activiteiten die we organiseren. Om lid te worden kunt u mailen naar stichting@theaterlangsdeijssel.nl

(foto optreden: Benno Wonink)

 

Dit vind je misschien ook leuk...