PROGRAMMA IJSSELTHEATERFIETSTOCHT

De fietstocht is voorbij, we kijken terug op een prachtige dag. Binnenkort plaatsen we hier de mooiste foto’s.

Zaterdag 25 mei om 10.00 uur is het zover: dan stappen fietsende theaterliefhebbers op hun rijwiel om de IJsseltheaterfietstocht te rijden. Er is voor deze dag een mooi programma samengesteld. De laatste voorstelling eindigt rond 17.00 uur, daarna kun je nog blijven voor een hapje en een drankje. Je ontvangt bij de start het programmaboekje en de route. Hier vind je een impressie van de routes en informatie over de voorstellingen.

Heb je een gps app zoals Komoot of GPX viewer? Dan kun je hier de routes downloaden. Kies na downloaden voor ”decomprimeer” om het bestand te kunnen openen.
ezyzip Olst
ezyzip Wijhe
ezyzip Wesepe

Dit kun je allemaal gaan zien:

Arnhemse Meisjes – Boom!

Misschien zoek je bij de takken
wat alleen aan de wortels verschijnt
Rumi

We gaan de hoogte in! Danscollectief Arnhemse Meisjes heeft een voorstelling gemaakt waarin de natuur  in het algemeen, en de boom in het bijzonder, centraal staat. Met Boom! gaan we een gelaagde samenwerking aan om zo met dans, muziek en een boom de verbinding met de natuur te (her)ontdekken.

Mistral – Trust me

Speciaal voor de IJsseltheaterfietstocht komt uit Italië Mauricio Villarroel met zijn spectaculaire acrobatiek show Trust me. In deze soms moeilijke momenten biedt Mistral een catharsis van onze tijd op basis van vertrouwen, met een show die op een leuke en zorgeloze manier een boodschap van positiviteit overbrengt. Spanning gegarandeerd… Trust me

Arie van der Krogt – Shakespeare in Salland

‘De zin waarmee je leeft, geeft m’n hele leven zin’

Arie van der Krogt vertaalde alle 154 sonnetten van William Shakespeare. De zinnen die overbleven na het schaafwerk gebruikte hij voor zijn eigen liedjes. Het zijn de krullen van Shakespeare. Renk Jan Vissers begeleidt de liedjes van Arie op viool.

Toriman – De koe als voorraadkast

Wijnand Stomp is story-comedian. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet Stomp jong en oud te raken. Door zijn soepele, wendbare stem en zijn vermogen moeiteloos van het ene stemmetje in het andere te schieten hebben zijn woorden een sterk beeldend effect. Zonder dat je er erg in hebt, speelt er een film af in je hoofd.

Als de slang van de meesterverteller begint te kronkelen, waan je je even in een andere wereld. Speciaal voor de IJsseltheaterfietstocht vertelt Mister Anansi het verhaal van de koe als voorraadkast op een heel toepasselijke locatie.

Trio Cor Nuiten – Bijna thuis

Vanaf 2017 tourt dit uit de hand gelopen trio langs vestzaktheaters in Nederland en Vlaanderen met (eigen) ver- en herhalingen van Leonard Cohen, Paul Simon, Crowded House, Johnny Cash en vele andere grootse hits.

Het trio bestaat uit: Don van Dijke, Pim van Alten, Dorien Rozendaal, Andries de Roode, Lola van Duijl, Caramay Schmelzer, Naomi Verlaan, Joost Witsenburg & Jeroen S. Rozendaal.

Zij zullen de IJsseltheaterfietstocht met een uitgebreid en feestelijk optreden afsluiten voor alle deelnemers van de IJsseltheaterfietstocht 2024.

Praktische informatie over de fietstocht vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...