IJsseltheaterfietstocht 2021 trapt toch af.

Eind mei is sinds 2007 het weekend dat zo’n 2000 mensen op de fiets stappen om het Sallandse IJsselgebied te doorkruisen en via de mooiste en vaak onbekende plekken te kunnen genieten van theater, muziek, acrobatiek en gezellig samenzijn. Om dit jaar, ondanks alle beperkingen die nu gelden, toch een theaterfietstocht mogelijk te maken in de gemeenten Olst-Wijhe, Heerde en Epe, is er een geheel hernieuwde versie in de maak, waarbij het mogelijk is deze route vanaf zaterdag 29 mei tot eind augustus te volgen.

Leonie Meppelder volgt vanaf dit jaar Arie Hemmen op als projectleider, wel blijft hij betrokken bij het uitzoeken van de meest geschikte artiesten. Leonie: “Dit jaar zal het anders zijn dan andere jaren, door de geheel vernieuwde opzet, maar het biedt ook veel voordelen. De route kan op elk gewenst moment in kleine groepjes gefietst worden, waarbij je onderweg objecten tegenkomt waar je door middel van een telefoonapp beelden en geluiden kunt ontvangen. Al die stukjes theater samen vormen een uniek verhaal.

Leonie vertelt hierover: ”Op dit moment wordt deze alternatieve theaterfietstocht samen met verschillende artiesten door ons voorbereid. Zij zijn, net als onze vrijwilligers, erg enthousiast over het toch weer mogelijk maken van iets bijzonders. Door het hele gebeuren te spreiden over drie maanden vermijden we het fietsen in grote groepen. Dat is nodig want we verwachten dat er ook dit jaar veel belangstelling zal zijn, mede doordat de route zowel voor jongeren als ouderen geschikt is.

Wat en hoe de invulling van deze hernieuwde IJsseltheaterfietstocht precies zal zijn, wordt de komende tijd bekend gemaakt. Als je al meer wil weten over deze nieuwe vorm van de IJsseltheaterfietstocht, suggesties of opmerkingen hebt, vragen wij contact op te nemen met Leonie Meppelder via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                     

 

Infomix is een informatief programma dat elke dinsdagavond te beluisteren is tussen 19:00 en 21:00 op Radio 794.

De 13e editie van de IJsseltheaterfietstocht staat op stapel. De tweedaagse fietstocht heeft een vaste plek verworven in het IJsselgebied tussen Zwolle en Deventer. Een evenement dat ieder laatste weekend van mei plaatsvindt in de gemeenten Olst-Wijhe, Heerde en Epe. Kent u het nog niet, Arie Hemmen nodigt u uit. Ook zijn de collega’s van de Praotstoel op 25 mei live aanwezig.

Daarnaast aandacht voor de coöperatie Boerenhart met 12 boeren die streekproducten willen leveren op de Veluwe en een concert in de Doelen waar de Lofzang uit Heerde haar medewerking aan wil verlenen.

Fré Hogenbirk heeft afgelopen donderdag de zilveren Erepenning van de gemeente Heerde mogen ontvangen. Hij kreeg deze tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van de ‘Vereniging tot oprichting, instandhouding en exploitatie van een dorpshuis te Heerde’.

Tenslotte uitgebreid aandacht voor het 25-jarig jubileum van Vaasaqua.

Infomix wordt ook herhaald. Op woensdag vanaf 14.00 uur en op donderdag vanaf 9.00 uur. Terugluisteren kan uiteraard ook via www.radio794.nl.

Radio 794 - 106,5 FM & 107,8 FM ether - 93,1 FM kabel – www.radio794.nl

Stichting Theater Langs de IJssel is een samenwerking aangegaan met stichting Dag!enDoen!.

Tijdens de IJsseltheaterfietstocht op zaterdag 25 mei 2019 is het voor personen die slecht ter been zijn of niet vol kunnen houden om 30 km. te fietsen, gratis met de auto langs de speellocaties te gaan. Hiervoor stelt stichting Dag!enDoen! een auto ter beschikking.

Personen die hiervan gebruik willen maken kunnen bellen met Jolanda Ruth 0570-83 20 96.

Eten & Drinken BIJRipperda, Proeverij Maalderij Bakkerij Bökkers Mölle en Boerderij De Riet slaan de handen in elkaar en zorgen zaterdag 25 mei 2019 voor een heerlijke braderie van proeverijen.. Vers met de smaak van de streek. Bij goed weer schuif je aan lange tafels aan die buiten staan opgesteld. Op het menu staat een heerlijke seizoens soep, een proeverij van vis & vlees stoofpotjes met bijpassende garnituren en een lekker toetje als afsluiting. Tussen de gangen door kan je genieten van een live optreden door van Helen Botman en Peter van Vleuten. Zij geven twee korte, smaakvolle concertjes. Botman & Van Vleuten spelen een muzikale proeverij van de mooiste songs uit hun repertoire en natuurlijk uit hun programma 'Love Letters'. Meeslepende samenzang, passie en ontroering: een plezier om naar te luisteren.

Infocentrum IJssel – Den Nul - Rijksstraatweg 109 – Den Nul
Aanvang: 18.30 uur
Kaarten voor proeverij met livemuziek € 20,00 p.p. Bestel hier >

Smakelijke soepactie op herhaling

Olst, 27  november 2017

Ook dit jaar organiseert Stichting Theater langs de IJssel haar smakelijke soepactie. Voor de echte wintersoepliefhebbers zijn ook dit jaar weer snert en bruine bonensoep verkrijgbaar. Daarnaast wordt dit jaar een vegetarische erwtensoep aan de man, of vrouw, gebracht. De kosten van deze huisgemaakte soepen bedraagt € 6,50 voor een liter. De soepen zijn vooraf te bestellen via telnr. 0570 564681 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bestelling wordt vervolgens thuisbezorgd.

Tijdens het Olster Anton Pieckspektakel op 9 december a.s. en de Wijhese kerstmarkt op 16 december a.s. kan van een smakelijk bakkie soep worden genoten bij de kraam van de Stichting IJsseltheaterfietstocht.

De Provincie Overijssel heeft ons verzoek om een subsidie ter ondersteuning van de IJsseltheaterfietstocht ingewilligd. Daar zijn wij als organisatie natuurlijk heel blij mee. 

De subsidie verstrekte subsidies aan kleinere evenementen die de lokale saamhorigheid verstereken en van Overijssel een aantrekkelijke provincie maken. 22 Evenementen ontvangen dit jaar een financiële ondersteuning voor de voorbereiding, uitvoering of verbetering van het evenement.