legendadrinkgelegenheid = koffie | thee | fris | koek
legendaeetgelegenheid = catering
legendafamilievoorstelling = familievoorstelling
legendatoilet = toilet - op elke speelplek is een toilet aanwezig

 

Lifestylewinkel De Olsterhof - Aaldert Geertsstraat 16, Olst   legendatoilet legendadrinkgelegenheid

Instaptijden: 11.30 en 14.30 uur

Marjolein Meijers - 40 jaar muziek

11.30 uur l 14.30 uur l 17.05 uur

Marjolein Meijers

Al 40 jaar leeft Marjolein Meijers van en voor muziek. Ze kreeg landelijke bekendheid met de Berini’s. Nu tijd voor een muzikaal feestje. Marjolein maakt met haar vaste begeleiders Walter en Onno Kuipers uitstapjes naar verre oorden. Met Ierse roots en pure folk, Americana, Balkan… je kunt het zo gek niet verzinnen of zij spelen het. Maar alle teksten komen recht uit het hart en zijn gelardeerd met echte verhalen. In oktober 2018 waren Marjolein en de jongens nog te zien in Wijhe en Olst op de Huiskamerconcerten van onze stichting. Heb je dat gemist? Dan is dit je kans!
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uQqRq-FwB8s&feature=youtu.be

 

Buitenplaats/Landgoed Spijkerbosch - Spijkerbospad 7, Boskamp   legendatoilet legendafamilievoorstelling

Dance compagnie Youri en Marie - Morning, Mourning

10.25 uur l 12.25 uur l 15.25 uur

Youri en Marie

Stilaan ontglipt het hem. Hij geeft niet mee, hij geeft niet op, hij houdt vast. Hoe gaan we om met een einde? Dat is wat Morning, Mourning stelt, een levenloos lichaam door de ruimte slepen, een eindeloze reis of een hopeloze poging. Marie Khatib-Shahidi en Youri Peters werken sinds 2015 samen, ze ontmoetten elkaar bij het Parijse collectief El Colectivo. Morning, Mourning is hun eerste voorstelling. Ervaring hebben ze samen en apart opgedaan bij onder meer Jasper Van Luijk, Companhia Instavel, Sharon Fridman, Arkétip, De Dansers, Karine Saporta en Staatstheater Kassel. Ze traden op in verschillende Europese landen en wonnen met Morning, Mourning de juryprijs van het Café Theater Festival Utrecht 2018.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sYLA7K1ucxU

 

Natuurkampeerterrein Boxbergen - Wildbaan z/n Wesepe   legendatoilet legendafamilievoorstelling

Hanneke Evink - Oh Vogel!

11.25 uur l 13.25 uur l 16.25 uur

Hanneke Evink

Hanneke Evink, theatervrouw in hart en nieren, heeft met het programma Oh Vogel! vele instrumenten in handen en vele noten ‘in’ haar zang, waardoor je wordt meegevoerd op de wind in een kleurrijk schouwspel. Het dagelijks leven passeert de revue. Een vogel die de ups-and-downs van het leven omarmt. Oh Vogel! is altijd in staat om te fladderen, op te veren en de lichtheid van het leven een prachtige glans te geven. Want een vogel die vrij is, zingt, fluit, neuriet. Bekijkt de wereld vanuit verschillende perspectieven. Je kunt hoog en laag vliegen, naar hartenlust plezier maken, maar ook vanaf een hekje het veld voor je overzien. Oh Vogel! ……Voel je zo vrij als een vogel.

 

Natuurcamping De Marsbelte - Velsdijk 14, Wesepe   legendatoilet legendadrinkgelegenheid

Instaptijden: 12.15 en 14.15 uur

Case Mayfield - Singer-songwriter

12.15 uur l 14.15 uur l 17.15 uur

Case Mayfield

Case Mayfield, pseudoniem van de Volendamse Kees Veerman (https://nl.wikipedia.org/wiki/Singer-songwriter). In 2010 won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Hierna verschijnen twee EP's die lovend onthaald werden en in 2011 kwam zijn debuutalbum The Many Colored Beast, met een gastbijdrage van de Zwolse Bertolf uit. Hierna volgde al snel de doorbraak bij het "grote publiek" met optredens bij o.a. De Wereld Draait Door en Giel Beelen.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FYaxMBCqlFw

 

Landgoed Groot Boerle - Boerlestraat 18, Boerhaar   legendatoilet legendadrinkgelegenheid legendafamilievoorstelling

Matrose - Matrose duikt in de Zuiderzeewet

10.20 uur l 13.05 uur l 15.05 uur

Matrose

Toen je hier bedolven werd door golven. Toen je hier nog niet deze grond kon voelen. Toen je huis nog op de bodem van de zee stond. Wij laten jullie kennis maken met Cornelis Lely en Eibert den Herder. Twee mannen die allebei strijden. Over Lely die de woeste Zuiderzee wilde temmen, om het land te beschermen. Over Den Herder die optrad tegen de afsluitdijk, om zijn vissers te beschermen. MATROSE vertelt dit vanuit de kranten, de brochures, de verhalen én vanuit de verbeelding. Met beide benen op de grond brengen ze je terug naar het water. Een voorstelling over 100 jaar Zuiderzeewet. Matrose was vorig jaar te zien met Op Hoop van Zegen.
Trailer: https://verteltheater.nl/voorstellingen/matrose-duikt-in-de-zuiderzeewet-theatergroep-matrose/

 

Maatschap Lankhorst - Onder de Gelder 6, Wijhe   legendatoilet legendafamilievoorstelling

Regie Nikki Terberg - Vers van het land

11.30 uur l 14.15 uur l 16.15 uur

Nikki Terberg

Vers van het land is een afstudeervoorstelling van Nikki Terberg die aan het afstuderen is aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem. In de voorstelling wordt de huidige situatie van de boeren belicht. Hoe zwaar hebben de boeren het in Nederland door de nieuwe regelgeving die voor hun is bepaald? Velen weten niet wat het is om een boerenbedrijf te runnen, wat schuilt daar achter. In de voorstelling ‘Vers Van Het Land’ zien we hoe drie stadse meiden zich zijn gaan verhouden tot het plattelandse boerenleven. Een toegankelijke voorstelling die de kloof tussen mensen uit de stad en boeren van het platteland nader tot elkaar proberen te brengen. Spel: Teddie Kessler, Celine Noorlander en Mikkie Tollenaar.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=-YD_wukgT5M&feature=youtu.be.

 

Café 't Praothuus - Langstraat 44, Wijhe   legendatoilet legendadrinkgelegenheid legendaeetgelegenheid

Hero Music Duo

12.30 uur l 15.15 uur l 17.15 uur

Hero Music Duo

Het Bredase Duo Hero Music bestaat uit zangeres Ramona Hendrikse en gitarist/zanger Stijn de Roos. Zij spelen akoestisch en op een geheel eigen manier hits van Elvis Presley, Ed Sheeran, Shakira, Chaka Khan en Queen. Muziek dat bij iedereen goed in het gehoor ligt.
Trailer: https://www.facebook.com/HeRoMusicDuo/videos/186867508536064/

 

Camping 't Haasje - Fortmonderweg 17, Fortmond   legendatoilet legendadrinkgelegenheid legendaeetgelegenheidlegendafamilievoorstelling

Tobit & Jasmijn - Continuity

10.30 uur l 13.30 uur l 16.15 uur

Tobit & Jasmijn

Een poëtisch en acrobatisch eenwieler duet. Heb je ooit het gevoel gehad dat de tijd je inhaalt? Bedenk je ooit wat jij zou doen als je de controle had over de tijd? Zou je het lef hebben om mee te deinen op de golf van wat je echt wilt? Of liever vast willen houden aan de veilige haven van de dagelijkse continuïteit?
Trailer: https://youtu.be/EuKnF8j_n30

 

Maak de dag compleet en ga lekker uit eten! legendaeetgelegenheid

IJsseltheaterfietstocht aanbieding

Rijst en Zo | Jan Schamhartstraat 2A, 8121 CP Olst
Pizza naar keus, drankje en ijsje: € 15,00


Reserveren is noodzakelijk: http://www.theaterlangsdeijssel.nl/index.php/eten-en-drinken