START 10.00 UUR BIJ EEN VAN ONDERSTAANDE STARTPUNTEN
Later instappen kan, maar dan kun je niet meer alle voorstellingen zien. Zie hiervoor de instaptijden. Bij instappen kan je niet meer alle voorstellingen zien.


Startpunten:

Olst : Lifestyle De Olsterhof, Aaldert Geertsstraat 16 > starttijd: 10.00 uur; instaptijden: 13.00 en 15.15 uur

Wijhe : Café ‘t Praothuus, Langstraat 44 > starttijd: 10.00 uur; instaptijden: 11.25 en 14.55 uur

Veessen : Hotel Café Camping IJsselzicht, IJsseldijk 40 > starttijd: 10.00 uur; instaptijden: 11.35 en 13.30 uur

 

 

legendadrinkgelegenheid = koffie | thee | fris | koek
legendaeetgelegenheid = catering
legendafamilievoorstelling = familievoorstelling
legendatoilet = toilet - op elke speelplek is een toilet aanwezig

 

Lifestylewinkel De Olsterhof - Aaldert Geertsstraat 16, Olst   legendatoilet legendadrinkgelegenheid 

Instaptijden: 13.00 en 15.15 uur

Peter van Vleuten (NL) - Singer-songwriter

13.00 uur l 15.15 uur l 17.00 uur

PeterVanVleuten

Een goede song is een verhaal, en in elk goed verhaal zit wel een song. Dat is de rode draad in de muziek die zanger/gitarist Peter van Vleuten schrijft en zingt. Leunend tegen de americana-traditie zingt hij 'storysongs' van zichzelf en anderen; over liefde, bedrog, verlangen en heilig vuur. Daaromheen vertelt hij hoe hij de songs heeft gevonden... of zij hem. Maandenlange reizen door de VS vormden de inspiratie voor zijn solo-album 'Once Upon A Song', waarvan hij nummers speelt. Daarnaast laat hij bewerkingen horen van legendarische singer-songwriters als Jim Croce, James Taylor en anderen.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2xjr5yVpkwE

 

Familie Meijerink - Holstweg 44, Den Nul   legendatoilet legendafamilievoorstelling

Compagnie Le Grand O (Fr) - Souvent je regarde le ciel

10.20 uur l 13.50 uur l 16.05 uur

SouventLeGrandO

Het Frans–Nederlands gezelschap Compagnie Le Grand O komt met de voorstelling Souvent je regarde le ciel, vertaald betekent dit: ik kijk vaak naar de lucht. Hoe kunnen we leven in het nu en tegelijk denken aan de toekomst? Wat zijn de consequenties van de keuzes die we iedere dag maken? En wat is onze verantwoordelijkheid voor morgen? Ondersteund door een twee meter hoge kubus zoeken de twee acteurs naar nieuwe manieren om te kijken en denken over de staat van de wereld, op weg naar een nieuw evenwicht. "Souvent je regarde le ciel" een prachtige en intieme voorstelling met danstheater, acrobatiek en zang.
Trailer: http://compagnielegrando.com/spectacle-souvent-je-regarde-le-ciel/

 

Café 't Praothuus - Langstraat 44, Wijhe   legendatoilet legendadrinkgelegenheid legendaeetgelegenheid

Ruud Fieten (NL) - Singer-songwriter

11.25 uur l 14.55 uur l 17.00 uur

RuudFieten

Ruud Fieten, singer-songwriter uit Meppel, maakt filosofische folk. Doordachte, ambachtelijke liedjes met een ironische ondertoon en een kritische blik op de maatschappij. Gecombineerd met zijn indringende stem en inventieve gitaarspel heeft hij alles in zich om een cult-held te worden.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AQBC__6DeNA

 

Rustpunt Het Veerhuis bij de veerpont Wijhe-Heerde - Vorchten   legendatoilet legendadrinkgelegenheid legendafamilievoorstelling

Adriano Cangemi (AR) - Moved by the wind

10.30 uur l 12.25 uur l 15.55 uur

AdrianoCangemi

Adriano Cangemi, afkomstig uit Argentinië, speelt een fysieke en luchtige voorstelling Moved by the wind (Verplaatst door de wind). Eén danser maakt een pelgrimstocht door verschillende langs verschillende uitingen van een lichaam dat in conflict is. Een voorstelling zonder woorden, waarin alles zich toespitst in het lichaam van de performer en in zijn ontmoeting met het publiek, de ruimte en de trapeze.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MbjlcUvLZfM

 

Hotel & Camping IJsselzicht - IJsseldijk 40, Veessen  
legendatoilet legendadrinkgelegenheid legendaeetgelegenheid legendafamilievoorstelling

Instaptijden: 11.35 en 13.30 uur

Regie Luisella Lai (NL) - Herrie in de tent

11.35 uur l 13.30 uur l 16.50 uur

RegieLuisellaLai

Op camping In den oude boomgaard komen, in de roerige jaren 70, bekende en onbekende gasten bij elkaar en beleven een onvergetelijke vakantie. Iedereen komt tot rust op dit nostalgische vakantieoord. Het publiek blikt even terug op de ongecompliceerde vakanties van vroeger, of herinneren wij het ons mooier dan dat het was? Herrie in de tent zit vol met hits van toen met zelfgeschreven teksten. Kom en geniet van de heuse 70 jaren camping. Deze voorstelling wordt gespeeld door plaatselijke en regionale amateurspeler, dit onder begeleiding Luisella Lai – Theateratelier ToiToiToi.

Mede mogelijk gemaakt door: UwBoeking.com.

 

 

Huize Haenen - Ooster Oenerweg 10, Oene   legendatoilet legendafamilievoorstelling

Piepschuim - Mens erger je niet

10.35 uur l 12.50 uur l 14.45 uur

Piepschuim

Iedereen kent “Mens erger je niet”, maar het is niet alleen een gezelschapsspel. Het is ook een gebod. En precies bij dít spel is dit gebod zo moeilijk na te leven. Wanneer verliest een mens bij de zoveelste verkeerde worp zijn zelfbeheersing, hoeveel pech verdraag je, en wanneer is de maat vol? De voorstelling Mens erger je niet is een zoektocht naar onze gezamenlijke ergernissen. Naar de ergernissen die ons het bord van tafel doen smijten en die ons aan tafel houden. En net als in de echte wereld kent het spel fanatiekelingen, valsspelers, winnaars, verliezers … en de bank. En dat alles in het decor van een traditioneel gezelschapsspel.

 

IJsselhoeve Blankermate - Blankematerweg 2, Nijbroek   legendatoilet legendafamilievoorstelling

Jules van Rijn & Stefan Bos - Alleen op de wereld

11.40 uur l 13.55 uur l 15.50 uur

Van Rijn en Bos

Laat je ontroeren door Alleen op de wereld, dit spannende avontuur van Remi. Jules van Rijn las dit boek als kind met zijn rug tegen de warme muur van zijn slaapkamer, de muur waar de schoorsteen langsliep. Jules ging helemaal op in het spannende avontuur vol ellende en voelde mee met het verdriet van Remi. Remi die de ene na de andere vriend verliest, maar toch het nieuwe geluk telkens weer vindt. Een verhaal over een jonge jongen die op zoek is naar familie en vriendschap.
Mede mogelijk gemaakt door: STT-produkties Theaterimpresariaat.

 

Maak de dag compleet en ga lekker uit eten! legendaeetgelegenheid

Een compleet dagje uit!

Ga uit eten bij een van de vele restaurants in het IJsselgebied, kijk hiervoor op de website, of schuif aan bij de maaltijd van Trek in Olst-Wijhe.

Trek in de moestuin

BIJRipperda, Proeverij Maalderij Bakkerij Bökkers Mölle en Maatschap Lugtenberg. Een heerlijke proeverij met producten uit de streek. Vers met de smaak van de streek en met live optredens van Botman & Van Vleuten.

Helen Botman en Peter van Vleuten

BotmanVanVleuten

Een culinair concert, tussen de gangen door, geven zangeres Helen Botman en zanger/gitarist Peter van Vleuten twee korte, smaakvolle concertjes. Botman & Van Vleuten spelen eigen songs, maar ook bewerkingen van bekende en minder bekende liedjes van geliefde songwriters. Een muzikale proeverij van de mooiste songs uit hun brede repertoire en natuurlijk uit hun nieuwe programma 'Love Letters'. Meeslepende samenzang, passie en ontroering: een plezier om naar te luisteren.
Trailer: https://helenbotman.com/love-letters/


zaterdag 25 mei 2019: Welkom vanaf 18.30 uur | Eten begint om 19.30 uur

Locatie: BIJ Ripperda - Rijksstraatweg 97, Olst (Den Nul) Met concert van Helen Botman en Peter van Vleuten om 19.00 en 20.10 uur Prijs: € 20,00 p.p.

Reserveren uitsluitend via: http://www.theaterlangsdeijssel.nl