Programma IJSELTHEATERFIETSTOCHT 2021

Speur mee naar een rijke erfenis.

De IJsseltheaterfietstocht 2021 draait om een bijzonder verhaal: ‘De nalatenschap van oom Zweder’.
Het gaat over jonkheer Zweder van Olst tot Wijhe en voert langs  plaatsen en bezittingen die voor hem erg belangrijk waren. 'Waren' want nog niet zo lang geleden is hij helaas overleden. Zweder was een bijzonder man, verzot op spelletjes, theater en kunst. Er wordt verteld dat hij een zeer rijke erfenis nalaat. Maar Zweder zou Zweder niet zijn geweest als hij niet een raadselachtige draai wist te geven aan zijn eigen erfenis.  

tussenvoegen in tekst

Zijn enige erfgenaam is zijn neef Otto Wijbrandt maar die  moet zijn erfenis delen! Delen met deelnemers aan de IJsseltheaterfietstocht 2021. Op de locaties die je tijdens de route aandoet, bekijk je met een app op je telefoon filmpjes die Zweder daar heeft achtergelaten. Omdat de jonkheer een groot liefhebber was van theater, kunst en muziek heeft hij een aantal mooie optredens in de zoektocht opgenomen. Soms is het een muzikale surprise, een andere keer een passend gedicht of een acrobatische dans.
In de filmpjes zitten ook opdrachtjes en een cijferpuzzel waarmee je er achter komt of jij ook iets uit de nalatenschap van oom Zweder krijgt.
Otto Wijbrandt is in de app je gids aan de Sallandse kant van de IJssel, aan de Veluwe-kant is dat freule Hannelore Pluckrose van Oene tot Heerde. Laat je met hen verrassen door oom Zweder!

Wie kom je zoal tegen onderweg ?

Harro van Lien

Harro maakt en speelt voorstellingen voor kinderen, zoals ‘Woeste Willem”, “Koning Willem wil ‘m” en “De wolf is terug”..

Harro van Lien

Roos Rebergen (Roosbeef)

Roosbeef is de band rondom zangeres/dichteres Roos Rebergen. Ze schrijft Nederlandstalige liedjes die zijn te plaatsen tussen pop en kleinkunst.

Roos Rebergen

Duo No Nonsense

Ze staan op schouders, maken een handstand in elkaars handen en draaien en rollen om en over elkaar heen.

Duo No Nonsense

Marjet Spook

Marjet speelt, zingt en musiceert bij Theater Gajes uit Deventer.

Marjet Spook

Tea Time Company

De company maakt in haar optredens o.a. gebruik van hedendaagse dans, Chinese paal en jongleren.

Tea Time Company

Nynke Laverman

Nynke is zangeres, songwriter en spoken word artist. De veelzijdige Friezin heeft een stem die je bijblijft.

Nynke Laverman

Jan Terlouw

Geluk is te vinden in het zinvol geleefde leven en in de natuur”, volgens Jan Terlouw. Hij leest ter toelichting zijn gedicht over de IJssel voor.“

Jan Terlouw

Henk de Reus

De nalatenschap van om Zweder”  is geschreven en geregisseerd door theatermaker Henk de Reus.

Regisseur Henk de Reus L en cameraman Gerrit OOsterbroek r

extra