ZATERDAG 28 MEI 2022 AVOND

De fietstocht kan worden afgesloten met een 3-gangendiner op Infocentrum Den Nul, gevolgd door een programma vol verrassende optredens.

 Bestel tickets voor het avondprogramma van de fietstocht 2022 >

“Fragmented Appearances” door Gertjan Adema

Deze bromtol is werkelijk schitterend en reusachtig. Het draaiende spiegelmozaïek zorgt voor een ononderbroken en fascinerend spel van reflecties van de tol met zijn omgeving. Het langzaam draaien van de top werkt letterlijk reflecterend en ontspannend, het fixeert de aandacht, zoals bij het kijken naar een kampvuur. Mensen kunnen luisteren naar de soundscape, die gebaseerd is op gemanipuleerde geluiden van zoemende bromtollen en geluiden van brekend en vibrerend glas. Het is zowel aantrekkelijk als alarmerend. Op deze manier is de installatie zowel vervreemdend als reflecterend en met deze tegenstelling kan het publiek de verschillende verschijningsvormen van de installatie ontdekken.

Deze installatie is gemaakt door het mengen en combineren van verschillende structuren. Het veranderen en manipuleren van deze structuren en het gebruik van tegenstellingen zijn belangrijk om dit werk compleet te maken. De installatie is ontworpen voor overdag en voor ‘s nachts. Overdag geeft het daglicht, en de verandering van het licht gedurende de dag, prachtige reflecties in het spiegelmozaïek. Reflecties van boomtoppen draaien in de tegenovergestelde richting van de tol, reflecties van zonlicht en de avondlucht zijn verbluffend. Speciaal voor de IJsseltheaterfietstocht is de installatie van Gertjan Adema zowel overdag als ’s avonds te zien.

Jeroen Sweers

Tijdens het diner treedt Jeroen Sweers op.
Jeroen Sweers speelde al op jonge leeftijd boogiewoogie op de piano. Zijn passie voor deze muziek, maar ook voor vele andere stijlen, zorgde er later voor dat hij in Zwolle naar het conservatorium ging waar hij in 2002 cum laude afstudeerde.
Momenteel is Jeroen actief met Them Lewis Boys, waarmee hij een ode brengt aan de pianorock uit de jaren ’50 en ’60, zoals Jerry Lee Lewis, Little Richard, Ray Charles en Fats Domino.
Jeroen Sweers heeft zich de afgelopen jaren ook als solopianist en zanger verder weten te ontwikkelen, van jazz tot pure rock ‘n’ roll en van licht klassiek tot popmuziek. Jeroen laat oude tijden, waarin de pianist nog centraal stond, graag herleven.

“Warming Up” door Piepschuim

“Warming Up” – Een voorstelling over ons klimaat
Oké, we gaan er allemaal aan. Wat nu?!
We gaan de verkeerde kant op. En met steeds grotere snelheid. Alle redelijke grenzen zijn we gepasseerd en nu begint ook de motor nog eens gevaarlijk warm te worden.
“Warming Up” is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal waarvan u zult huilen van het lachen, en lachen van het huilen, en een sprankje hoop. Misschien.
De voorstelling is gemaakt in samenwerking met journalisten, dwarsdenkers, activisten en klimaatwetenschappers. Buiten de Lijntjes biedt een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim.

Voor meer informatie, zie https://festivals.piepschuim.com/warming-up/.

“Vervlamd” door Hirondelles

Vanuit het niets was er een vonk, een vlammetje, vuur. Daarna was alles vuur. Een voorstelling over de mens in al zijn ontvlambaarheid. Passie, haat en liefde, alles vertolkt door aerial, luchtacrobatiek, acrobatiek en echt vuur.
In de schemering van de zaterdagavond zal de IJsseltheaterfietstocht worden afgesloten door acrobatiekgroep Hirondelles met een vurige voorstelling.