HET LAATSTE WEEKEND IN MEI

De 15e editie van de IJsseltheaterfietstocht alweer. De theaterfietstocht heeft intussen een vaste plek verworven in het IJsselgebied tussen Zwolle en Deventer. 

Jaarlijks stappen vele honderden, inwoners uit het IJsselgebied, maar ook uit andere regio’s van Nederland, op de fiets. Deze mensen komen af op de combinatie van theater, cultuur, natuur en fietsen.

Wat valt er te beleven? De met veel zorg en liefde uitgestippelde fietsroute van ongeveer 30 km op zaterdag 28 mei gaat langs vier bijzondere locaties. Samen fiets je vanaf de startpunten Oene, Vorchten, Olst, Wijhe en Wesepe langs een mooie route, naar de locaties waar voorstellingen worden gegeven die variëren van dans, zang, acrobatiek en verhalen. De organisatoren zijn blij na twee jaar van Coronabeperkingen nu weer te kunnen zorgen voor indrukwekkende optredens en mooie voorstellingen.

De organisatie doet er alles aan om de tocht en de voorstellingen voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen en tot een succes te maken. Hierbij hebben we ook jouw hulp nodig door gehoor te geven aan de aanwijzingen en verzoeken van de vrijwilligers ter plaatse. Zo winnen we tijd en voorkomen we problemen.

Tijdens het dag- en avondprogramma van 28 mei worden er foto’s en/of opnames gemaakt voor communicatie- en promotiedoeleinden. (voor vragen/opmerkingen: publiciteit@theaterlangsdeijssel.nl)

Op verzoek van de artiesten geldt tijdens de voorstellingen:

IJsseltheaterfietstocht: dit jaar net even anders 

De fietstocht wordt dit jaar alleen op de zaterdag gehouden voor een maximum aantal bezoekers per voorstelling opdat iedereen optimaal kan genieten en de artiesten goed kan zien.

Om deze fietstocht met optredens mogelijk te maken, vragen we een dagentree van € 10 per persoon voor deze zaterdag en moeten deelnemers zich tevoren inschrijven via de website www.ijsseltheaterfietstocht.nl ( vanaf 27 april). 

Avondprogramma 

Op de zaterdagavond kun je tegen meerprijs van € 20 deelnemen aan een 3-gangen maaltijd bij het Infocentrum IJssel Den Nul, gevolgd door een bijzondere voorstelling. De maaltijd start om 18.30 uur. Wil je ook meedoen aan het avondprogramma inclusief maaltijd en voorstelling (kosten € 20,-)? Geef dit dan aan bij de inschrijving en kaartverkoop, omdat ook hiervoor een maximum aantal bezoekers geldt. 

Zondag: Festival De Kolk bij Infocentrum Den Nul

Op zondag 29 mei 2022 van 11.00 tot 17.00 uur wordt op het terrein van het Infocentrum IJssel Den Nul het gratis toegankelijke Festival De Kolk georganiseerd samen met andere organisaties uit de regio. Er staan allerlei leuke activiteiten – voor het hele gezin – op de planning. Zo is er o.a. een voorstelling voor kinderen, gelegenheid tot wandelen, excursie, kraampjes met streekproducten en kleine activiteiten. Voor iedereen van jong tot oud is er deze dag van alles te beleven. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. 

Doe mee met de fietstocht 

Wil jij ook meedoen met de IJsseltheaterfietstocht en de IJsselvallei op een unieke en leuke manier ontdekken? Schrijf je dan in en koop je kaartje (vanaf 27 april) op de website. Daar vind je ook het laatste nieuws.

NATUUR, CULTUUR EN SPORTIVITEIT

Deze theaterfietstocht van ongeveer 30 kilometer fietsen brengt je via bijzondere plekken langs een keur van optredens. En dat allemaal langs de mooiste rivier van Nederland, de IJssel, waar cultuur en natuur samenstromen. Culturele juweeltjes die zich in een decor van landgoederen, uiterwaarden en coulisselandschap als een parelsnoer aaneenrijgen.

FIETSGEK SALLAND EN VELUWSE IJSSELVALLEI

Salland en de Veluwse IJsselvallei worden genoemd als de mooiste fietsgebieden van Nederland, en terecht. De variatie is groot: de IJssel met de uiterwaarden, bos, heide, weilanden en bovenal rust. Maar naast de prachtige natuur heeft dit gebied ook een geschiedenis. Neem de vele havezaten en kastelen. De verhalen uit het verleden en de natuurlijke rijkdom zijn een ware inspiratiebron. De route van de IJsseltheaterfietstocht leidt je langs historische en bijzondere natuurplekken. Op een aantal verrassende locaties kun je genieten van korte theatervoorstellingen, geschikt voor de gehele familie. 

WIL JE ONS ONDERSTEUNEN?

WORD DAN LID VAN DE CLUB VAN 100 >