Verkeersregelaars poule Olst-Wijhe is een club van vrijwilligers die bij evenementen binnen de gemeente Olst-Wijhe ingezet kunnen worden.
Bij het organiseren van evenementen wordt in de vergunning meestal opgenomen dat je verplicht bent om verkeersregelaars in te zetten ten bate van de veiligheid van je deelnemers. Om geen onnodige druk op verenigingen te leggen is dit initiatief genomen.

Dit levert het volgende op:
- Minder vrijwilligers hoeven de verkeersregelaarscursus te doen. Waardoor minder personen deze taak uit hoeven te voeren en deze inzetbaar zijn voor andere taken.
- Door regelmatig het verkeer te regelen krijgen deze vrijwilligers meer ervaring en is het over het algemeen ook veiliger.
- Verkeersregelaarspoule schaft verkeer gerelateerde materialen aan zoals: Hesjes, waarschuwingslampen, borden met aankondiging Pas op verkeersregelaars etc.
De verkeersregelaarspoule is een initiatief van carnavalsvereniging Iesselzotten en Stichting Theater Langs de IJssel.

Wat zijn de kosten:
- Verenigingen die lid zijn van de poule betalen eenmalig € 65,00 en dan worden bij hun evenementen de nodige verkeersregelaars geleverd.
- Verenigingen en organisaties die geen lid zijn van de poule betalen een kleine vergoeding. Neem contact op met een van onderstaande personen voor meer informatie hierover.

Voor aanvraag verkeersregelaars: 0570-56 07 74 (Arie Hemmen) of 06-15 21 00 94 (Tonny Schuurman) of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..