Zaterdag 26 mei wordt de IJsseltheaterfietstocht officieel afgetrapt door gedeputeerde Bert Boersma (provincie Overijssel), samen met wethouder Anton Bosch van de gemeente Olst-Wijhe. Tegen 10 uur zal hij het startsein geven bij de Olsterhof, Aaldert Geertsstraat 16 te Olst. Nadat Boersma de fietstocht officieel heeft geopend, zal ook hij een stuk van de route fietsen.

 

START 10.00 UUR BIJ EEN VAN ONDERSTAANDE STARTPUNTEN
Later instappen kan, maar dan kun je niet meer alle voorstellingen zien. Zie hiervoor de instaptijden.


Startpunten:

Olst : Lifestyle De Olsterhof, Aaldert Geertsstraat 16 > starttijd: 10.00 uur; instaptijden: 11.25 en 13.00 uur

Wijhe : Café ‘t Praothuus, Langstraat 44 > starttijd: 10.00 uur; instaptijden: 10.55 en 15.05 uur

Veessen : Hotel Café Camping IJsselzicht, IJsseldijk 40 > starttijd: 10.00 uur; instaptijden: 13.40 en 15.40 uur

 

Download de volledige routebeschrijving.

Deze ontvang je ook op papier bij de startpunten van de IJsseltheaterfietstocht.

 

 

legendatoilet = toilet
legendadrinkgelegenheid = koffie | thee | fris | koek
legendaeetgelegenheid = catering
legendafamilievoorstelling = familievoorstelling

 

Lifestylewinkel De Olsterhof - Aaldert Geertsstraat 16 Olst   legendatoilet legendadrinkgelegenheid legendafamilievoorstelling 

11.20 uur l 12.55 uur l 17.00 uur

De Grote Hula Show - Wietske Vogels & Milan Seegers

De Grote Hula Show

Ringenspecialist Wietske Vogels en Meester in de plooikunst Milan Seegers bundelen hun krachten in De Grote Hula Show. In dit hoepelspektakel passeren ringen in allerlei soorten en maten de revue. Het circusduo laat zien hoe veelzijdig een simpele ring kan zijn. Tenminste, als hun onderlinge geschillen geen roet in het eten gooien....
Trailer: http://wordpress.wietskevogels.nl/foto-video/de-grote-hula-show/

 

B&B Hoeve Happy Balanz - Erveweg 3 Welsum   legendatoilet legendadrinkgelegenheid

10.35 uur l 12.30 uur l 14.05 uur

Vera Bon en band

Vera Bon

Puur, persoonlijk en poëtisch. Zangeres en liedjesschrijfster Vera Bon durft te wankelen op het podium. Via zachtzinnige melodieën en krachtige teksten ga je mee in haar zoektocht naar hoe te leven. Ze neemt je mee in een wereld die kleur krijgt door de muzikale begeleiding van haar band. Vera studeert dit jaar af aan het Artez conservatorium te Arnhem.
Trailer: https://soundcloud.com/eraon

 

Huize Kamphuis - Kloosterallee 3 Oene   legendatoilet legendafamilievoorstelling

11.30 uur l 13.25 uur l 15.00 uur

Het Kloosterbier uit Nazareth - regie Peter van Dijk

Het Oprechte Kloosterbier

De kloosterorde waaronder het Oener klooster valt zit rond 1620 in grote financiële problemen (historisch feit) en moet grond en panden verkopen. Dat voornemen wordt nog versterkt door het gegeven dat er nog maar één non, Ida Pluckrose, in het klooster verblijft. Die wil echter onder geen beding vertrekken. Bovendien is zij de enige die nog het oude geheime recept van het eigen bier kent. Zal ze daar gebruik van maken!?
Deze voorstelling is speciaal gemaakt in het kader van het Erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland. Ook nog te zien op za. 9 en 23 juni 2018 | 11.00 en 15.00 uur: http://www.erfgoedgelderland.nl.

 

Familie Hovius - Weteringdijk 12 Heerde   legendatoilet legendafamilievoorstelling

12.35 uur l 14.30 uur l 16.05 uur

De Wolf is terug - Harro van Lien

De Wolf is terug

Al jaren staan deze berichten in de kranten. Maar wat de kranten niet weten... de wolf is er al. Met alle gevolgen van dien. Nergens ter wereld zijn de bossen zo keurig op orde als in ons land. Overal staan prullenbakken, routewijzers en bezoektijden op uitlegbordjes.
In de voorstelling De wolf is terug neemt Harro van Lien het publiek mee naar een bos vol keurige dieren. Plotseling verschijnt daar, rechtstreeks vanuit de bossen van Polen, een verdwaalde, onbeschaafde en hongerige wolf.

 

Hotel Restaurant & Camping IJsselzicht - IJsseldijk 40 Veessen  
legendatoilet legendadrinkgelegenheid legendaeetgelegenheid legendafamilievoorstelling

13.45 uur l 15.40 uur l 17.05 uur

Turbulentie - Tall Tales Acrobatics

Turbulentie

Een stoere piloot en charmante stewardess introduceren ‘het nieuwe vliegen’. Het is crisis, de vliegtuigen zijn wegbezuinigd, maar de stewardess gaat nog steeds de lucht in, gegooid en gevangen door haar piloot. Ook de nieuwe stressbestendigheidstest van de luchtmacht wordt uitgeprobeerd, op een vrijwilliger uit het publiek wel te verstaan. Een turbulente act met veel publieksinteractie en vol acrobatische hoogstandjes.
Trailer: http://talltalesacrobatics.com/turbulentie/.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door UwBoeking.com.

 

Café 't Praothuus - Langstraat 44 Wijhe   legendatoilet legendadrinkgelegenheid legendaeetgelegenheid

10.55 uur l 15.10 uur l 17.05 uur

Singer-Songwriter Timo de Jong

Timo de Jong

Timo de Jong, muzikant uit Meppel, maakt country- en rock ’n roll muziek à la de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Timo heeft in vier jaar tijd bijna vierhonderd keer opgetreden, waaronder twee keer op Eurosonic Noorderslag en een tour door Engeland. Wat de locatie ook moge zijn, Timo reduceert het tot een gezellige huiskamer waarin hij gevuld met humor en vrij van pretenties zijn publiek vermaakt.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=encZ90dP8zs.

 

Eten en drinken BIJRipperda - Rijkstraatweg 97 Den Nul   legendatoilet legendadrinkgelegenheid legendaeetgelegenheid legendafamilievoorstelling

10.25 uur l 12.00 uur l 16.15 uur

BMX Show - Dez Maarsen & Rick Koekoek

BMX Show

Dez Maarsen en Rick Koekoek leveren een oogverblindende show met hun BMX! Dez is een topatleet in deze tak van sport en doet mee aan wedstrijden en kampioenschappen over de hele wereld, op het hoogste niveau. Zo werd hij 3e op het BMX wereldkampioenschap!
In de show laten ze de basis trucs zien die bij de BMX sport horen, om het publiek in te leiden. Om verder in de show iedereen te verbazen met adembenemende vaardigheden. Iedere show is weer uniek omdat ze telkens de nieuwste trucs willen laten zien waarbij ze op zoek gaan naar te top van hun kunnen.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xZPexUJ54DM.

 

Maak de dag compleet en ga lekker uit eten! legendaeetgelegenheid

Een compleet dagje uit!

Ga uit eten bij een van de vele restaurants in het IJsselgebied, kijk hiervoor op de website, of meld je vooraf aan bij de Aanschuif maaltijd met live muziek:

zaterdag 26 mei 2018  Welkom vanaf 18.00 uur | Eten begint om 19.00 uur

Maalderij, Bakkerij en Proeverij Bökkers Mölle - Rijksstraatweg 45 Olst

Shared Dining: Na iets vooraf kan je smullen van meerdere kleine gerechten. Met Shared Dining serveren wij, op een grote plank, allerhande warme en koude gerechtjes, zoals een stoofpotje, pastasalade, kippenpootjes, garnalen, vegetarische gerechten etc....
Live muziek vanaf 18.30 uur met singer-songwriter Timo de Jong.
Prijs: € 17,50 p.p.
Reserveren uitsluitend via: http://www.theaterlangsdeijssel.nl

Zie hier het programma voor zondag 27 mei