Olster Anton Pieckspektakel in teken van “De nieuwe tijd”

Olst, 27  november 2017

De inwoners van het kleine dorp Olst worden begin 1900 geconfronteerd met de nieuwe tijd. Elektriciteit, de komst van de auto en de fiets, cinematografie. Niet iedereen verwelkomt al die veranderingen. Sommige zijn bang, anderen heel enthousiast en een volgende vreest voor zijn baan, zoals de lantaarnopsteker en de fabrieksarbeiders van Olba.

Tijdens het Olster Anton Pieck spektakel op de kerstmarkt op 9 december a.s. gaat Olst terug naar deze “nieuwe tijd.” Om 16 uur start het Anton Pieckspektakel met de overdracht van de ambtsketen van burgemeester Ton Strien aan de burgemeester van Olst begin 1900. Verder zorgt een groep van ca. 40 toneelspelers voor diverse acts. En zijn op diverse locaties allerlei leuke activiteiten en kramen voor de bezoekers van dit bijzondere kerstspektakel.

Daarnaast zijn de winkels van de Olster ondernemers geopend tot 20 uur, zijn er optredens van onder andere het wereldkoor Kanto Mondo, OSV en de Stichting Muziekonderwijs Olst-Wijhe. Voor de kinderen zijn er diverse (winter-)activiteiten,  zoals stokbrood en wafels bakken.

Ook vertelt Julia Bongers een kerstverhaal en tekent Gerda van Dieren prachtige portretten. De kerststal met bijbehorend kerstspel wordt verzorgd door kinderboerderij De Vijverhof i.s.m. leden van de toneelvereniging Herman Heijermans. Ook dit jaar komt de meest sfeervolle kraam of etalage in aanmerking voor de Ondernemersprijs, welke om 20 uur wordt uitgereikt aan de kraam-standeigenaar.